Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byggfolk

Träbyggare byter ut vd:n: ”Resan fortsätter utan mig”

Publicerad: 30 september 2021, 09:39

Jesper Åkerlund får lämna vd-posten i Martinsons Byggsystem. Till höger: Sara kulturhus i Skellefteå som Martinsons var träleverantör och montör.

Foto: Martinsons / Patrick Degerman

Martinsons Byggsystem går skilda vägar med vd:n Jesper Åkerlund. Bakgrunden är att det växande bolaget behöver ny styrning för att möta framtiden.


Ämnen i artikeln:

Martinsonsträträbyggande

Jesper Åkerlund har arbetat för Martinsons Byggsystem sedan 2016, först som marknadschef 2016–2017 och därefter som vd. Under hans ledning har företaget levererat en rad uppmärksammade projekt. Bland dem finns multiarenan IFU Arena i Uppsala, kontorspåbyggnaden Trikåfabriken i Hammarby sjöstad och senast det 80 meter höga Sara kulturhus i Skellefteå, som öppnade i början av september.

LÄS MER: Osäkert läge för trävarupriserna i höst: ”Det kan hända mycket – och fort” 

– Jespers insatser i företaget har varit mycket värdefulla. Vi tackar och önskar honom lycka till i framtiden, säger Johan Padel, styrelseordförande för Martinsons Byggsystem och tillika affärsområdeschef för Holmen Trävaror som bolaget ingår i sedan oktober 2020, i ett pressmeddelande.

Processen att rekrytera en ersättare inleds omgående. Lars Atterfors, styrelseledamot i Martinsons Byggsystem, träder in som tillförordnad vd tills en ersättare har tillsatts. 

LÄS MER: De gör miljardvinster när trävarupriserna rusar

– Martinsons har banat vägen för ökat träbyggande samtidigt som vi har kommit en bra bit på vägen med att utveckla vår affär. Den resan fortsätter, men utan mig. Träbyggandet ligger helt rätt i tiden och intresset kommer med största sannolikhet att fortsätta öka. Företaget har god potential och nu lämnar jag över stafettpinnen till nya krafter, säger Jesper Åkerlund.

 

Anders Siljevall

Reporter

anders@byggindustrin.se

Ämnen i artikeln:

Martinsonsträträbyggande

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.