Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byggfolk

Tre nominerade till betongpris

Publicerad: 22 augusti 2014, 08:49

Bild 1/3  Kvarteret Rosmarinen är ett nytt bostadsområde i Mariastaden utanför Helsingborg. Foto: Svensk Betong

Foto: Svensk Betong

Tingstads papper norr om Göteborg, Ture No 8 på Grev Turegatan i Stockholm och Kvarteret Rosmarinen i Mariastaden utanför Helsingborg är nominerade till Svensk Betongs Arkitekturpris Prefab 2014. Prisutdelningen sker den 8 oktober.


Ämnen i artikeln:

Svensk BetongSvensk Betongs Arkitekturpris Prefab

Svensk Betongs Arkitekturpris Prefab delas ut för tolfte gången. Av kriterierna för priset framgår att betongelementen ska bidra till en hög arkitektonisk klass för byggnadsverket som helhet.

Tingstads papper är nominerade för sin lagerhall som ligger i ett industriområde norr om Göteborg. Det är betongelementen på byggnadens norra sida som utgör underlag för nomineringen. Betongelementen har ett grafiskt trädmotiv. Arkitekt är Ragnar Ellsinger Projektledning.

Ture No 8 är ett bostadshus på Grev Turegatan i Stockholm. Där används betongelement för en samtida tolkning av omgivningens traditionella fasader med en påkostad gatufasad och en enkel fasad mot gården. Arkitekt är Vera Arkitekter och Wallenstam är byggherre.

Kvarteret Rosmarinen är ett nytt bostadsområde i Mariastaden utanför Helsingborg. Byggnaderna har fasader av vita betongelement och utnyttjar elementens skarvar för att bidra till byggnadens gestaltning. Arkitekt är Griab och byggherre är HSB.

Årets jury är Ibb Berglund, AIX Arkitekter, Louise Masreliez, Marge Arkitekter och Helle Juul, Juul Frost Arkitekter.

Elin Bennewitz

Reporter

elin@byggindustrin.se

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.