Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byggfolk

Veidekkes Sverigechef slutar – bolaget omorganiserar

Publicerad: 1 juli 2021, 13:34

Mats Nyström lämnar rollen som Sverige-vd i Veidekke.

Veidekke har beslutat att genomföra en struktur- och organisationsändring i den svenska verksamheten. I samband med förändringen lämnar Mats Nyström, koncernchef och vd för Veidekke Sverige, sin roll.


Ämnen i artikeln:

Veidekke

Veidekke har beslutat att genomföra samma organisationsförändring i Sverige som bolaget har gjort i Norge och delar upp verksamheten i två affärsområden: Bygg Sverige och Infrastruktur Sverige. 

Charlotta Nilsén och Marcus C Nilsson går in i koncernledningen som koncerndirektörer för Bygg Sverige respektive Infrastruktur Sverige och rapporterar direkt till koncernchefen Jimmy Bengtsson.

– Organisationsändringen innebär ett mer effektivt och tydligt sätt att organisera Veidekke. Det ger oss ett ökat operativt fokus med kortare linje mellan projekt och koncernledning, säger Jimmy Bengtsson i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Veidekkes Jimmy Bengtsson om läget i Skandinavien: ”Där har det tvärnitat”

Den nya organisationsmodellen baseras på goda erfarenheter från organiseringen av Veidekke i Norge under 2020. Bygg Norge och Infrastruktur Norge är idag effektiva och operationella resultatenheter med nära koppling till projekten.

Mats Nyström har varit anställd i Veidekke sedan 2017. Först som affärsområdeschef för bostadbyggande och därefter som koncerndirektör och vd för Veidekke Sverige. Under hans ledning har såväl omsättning som orderbok vuxit och lönsamheten har förbättrats, framgår det av Veidekkes pressmeddelande.

LISTA: De 30 största företagen i den svenska byggbranschen 

- Jag vill tacka Mats för hans outtröttliga insats och fokus. Mats har varit en viktig och tydlig ledare för Veidekke Sverige och har bidragit till den position som Veidekke har i Sverige idag, säger Jimmy Bengtsson.

Mats Nyström avslutar sin tjänst den 1 juli 2021, men kommer att stå till Veidekkes förfogande fram till och med den 31 december 2021.

 

Anders Siljevall

Reporter

anders@byggindustrin.se

Ämnen i artikeln:

Veidekke

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.