Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byggfolk

”Vi känner av ett ökat intresse”

Publicerad: 15 april 2020, 11:13

Byggindustrin kommer under veckorna som kommer att ringa upp ett antal branschpersoner som befinner sig på "hemmakontoret". I dag talar vi med Staffan Carlström på APV Utbildarna.


Hallå där… Staffan Carlström, vice vd på APV Utbildarna. Var befinner du dig just nu?

– Jag jobbar från mitt hem i Göteborg. Företaget har kontoret i Alingsås men vi fyra som är anställda har valt att jobba hemifrån istället. Det blir ett sätt för oss att bidra.

Vad ägnar sig ert företag åt?

– Vi erbjuder kurser med fokus på anläggningsbranschen, främst Arbete på väg. De innehåller Trafikverkets regler om hur man skyddar sig själv och trafikanter i samband med anläggningsarbete längs vägarna.

Hur går det?

– Från början trodde vi att intresset skulle stanna av men istället känner vi av ett ökat intresse. Tidigare samlade arbetsgivare en grupp anställda och utbildningen hölls av en fysisk person. Nu när det inte fungerar så bra längre blir det istället fler utbildningar i mindre grupper på webben.

Hur tycker du att det fungerar att jobba hemifrån?

– Det går ganska bra men har även sina nackdelar. Det blir väldigt mycket videomöten och mer mejlande, vilket jag känner tar lite längre tid. Men man får anpassa sig och hitta lösningar.

Hur håller du effektiviteten uppe?

– Jag tar mig ett träningspass med jumping jacks och utfall emellanåt!

Johanna Åfreds

Reporter

johanna@byggindustrin.se

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News