Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag26.05.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Expertsvar Entreprenadjuridiska avtal

Vem har funktionsansvar för tekniklösningar?

Publicerad: 1 September 2015, 12:10

Vi har lämnat anbud på ett renoveringsprojekt avseende sjukhusbyggnader på totalentreprenad. I AF-delen under kod AFD.1 har beställaren angett att: ”TE har funktionsansvar även för av B föreslagen teknisk lösning” samt under kod AFD.111 hänvisat till ABT 06 kap. 1 § 8 och AFD.1. Är detta inte ett avsteg från huvudregeln om att beställaren ska svara för sina egna tekniska lösningar även i en totalentreprenad och gäller avsteget?


Svar:  Detta är mycket riktigt ett avsteg från en fast bestämmelse i ABT 06 (kap 1 § 8). Enligt huvudregeln har entreprenören bara utförandeansvar avseende beställarens tekniska lösningar men måste

Fortsätt läsa –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna
Obegränsad tillgång till allt digitalt innehåll
Byggindustrin Insikt - affärsnytta & fördjupning i din inkorg varje vecka
Vårt exklusiva magasin

Du har möjlighet att säga upp prenumerationen när du vill under de första 30 dagarna. Därefter övergår den till en 12 månaders prenumeration med alla våra digitala artiklar samt vår omvärldsbevakning för 2995 kr/år (ex. moms).

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.