Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Expertsvar Entreprenadjuridiska avtal

Vem har funktionsansvar för tekniklösningar?

Publicerad: 1 september 2015, 12:10

Vi har lämnat anbud på ett renoveringsprojekt avseende sjukhusbyggnader på totalentreprenad. I AF-delen under kod AFD.1 har beställaren angett att: ”TE har funktionsansvar även för av B föreslagen teknisk lösning” samt under kod AFD.111 hänvisat till ABT 06 kap. 1 § 8 och AFD.1. Är detta inte ett avsteg från huvudregeln om att beställaren ska svara för sina egna tekniska lösningar även i en totalentreprenad och gäller avsteget?


Svar:  Detta är mycket riktigt ett avsteg från en fast bestämmelse i ABT 06 (kap 1 § 8). Enligt huvudregeln har entreprenören bara utförandeansvar avseende beställarens tekniska lösningar men måste

Fortsätt läsa –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till allt digitalt innehåll
Byggindustrin Insikt - affärsnytta & fördjupning i din inkorg varje vecka
Vårt exklusiva magasin

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 2 995 kr/år (ex. moms) får du tillgång till allt vårt digitala innehåll, vår omvärldsbevakning och vårt magasin. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.