Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Expertsvar Entreprenadjuridiska avtal

Vite/skadestånd vid konsumententreprenad

Publicerad: 12 juni 2015, 08:37

Vi har renoverat ett badrum till en privatperson. På grund av ett fel av rörmokaren skadades tätskiktet och badrummet fick göras om. Beställaren vill nu ha vite på grund av den försening som uppstod. Vi har använt Hantverkarformuläret men har inte avtalat om något vite. Beställaren uppger att han inte har drabbats av några direkta kostnader, men att han har haft olägenheter på grund av förseningen. Vad gäller?


Svar: För att vite ska utgå krävs att det särskilt har avtalats om detta, samt till vilket belopp eller beräkningssätt. I rådande situation har beställaren därför inte rätt till vite.

Fortsätt läsa –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till allt digitalt innehåll
Byggindustrin Insikt - affärsnytta & fördjupning i din inkorg varje vecka
Vårt exklusiva magasin

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 2 995 kr/år (ex. moms) får du tillgång till allt vårt digitala innehåll, vår omvärldsbevakning och vårt magasin. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.