Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Expertsvar Etik

Här hittar du branschens råd kring mutor

Publicerad: 25 september 2020, 10:12

På vårt bolag hade vi för ett tag sedan en diskussion med fack och skyddsombud kring frågor om mångfald och sund konkurrens. Alla håller med om att det är viktiga frågor men också att det är svårt att nå ut och att skapa samsyn/förståelse. De som jobbar med att sälja in uppdrag och jobb har kanske ofta en bättre bild än produktions­personalen ute på byggena. Att en leverantör bjuder ett arbetslag på en pubrunda ”kan väl inte vara så farligt, gubbarna blir ju glada”.
Vi kom fram till att det hade varit bra ifall det hade funnits något lättillgängligt informationsmaterial som hade gått att sprida till alla anställda som en hjälp för att lyfta dessa frågor och skapa just ett gemensamt synsätt.
Var kan man hitta något sådant?/Rosa

Ämnen i artikeln:

Etiska rådetmutbrott

Svar: Hej Rosa och tack för din fråga! Ni är inte ensamma om att fundera just på det här sättet kring frågor om sund konkurrens och mångfald. Var går olika

Fortsätt läsa –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till allt digitalt innehåll
Byggindustrin Insikt - affärsnytta & fördjupning i din inkorg varje vecka
Vårt exklusiva magasin

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 2 995 kr/år (ex. moms) får du tillgång till allt vårt digitala innehåll, vår omvärldsbevakning och vårt magasin. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev