söndag2 april

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Expertsvar Hållbarhet

Ska vi ”blåsa ut” 1920-talshuset?

Publicerad: 15 juni 2020, 18:49

Hej Johan! Jag och min man har nyligen köpt ett hus som är byggt 1929. Tidigare bodde här ett äldre par som inte riktigt har orkat med renovering och underhåll. Huset är på det hela taget rätt slitet: fönster och fasad flagar, parketten knarrar, det finns en sättning/spricka i en källarvägg och en fuktskada i badrummet.
Min svärfar, som har byggfirma, tycker att vi ska satsa på en öppen planlösning och ”blåsa ut hela kåken” eftersom det går mycket snabbare än att ta vara på gamla fönster, garderobsdörrar, skåpluckor och annat. Vi vill ju så klart fräscha upp, men jag känner mig ändå tveksam till svärfars plan. Vart kan man vända sig för att få råd när det gäller renovering?
/Rita

Ämnen i artikeln:

Building Sustainabilityhållbart bygganderenoveringrestaureringbyggnadsvård

Svar: Hej Rita! Det är klokt att skynda långsamt när man ska renovera ett gammalt hus. Att riva ut all befintlig fast inredning och ersätta med nytt riskerar att för­­vanska

Fortsätt läsa –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till allt digitalt innehåll
Byggindustrin Insikt - affärsnytta & fördjupning i din inkorg varje vecka
Vårt exklusiva magasin

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 2 995 kr/år (ex. moms) får du tillgång till allt vårt digitala innehåll, vår omvärldsbevakning och vårt magasin. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev