söndag28 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Jämställdhet

60 000 kronor delas ut till hans minne

Publicerad: 19 mars 2019, 08:09

Byggchefernas mångårige ordförande Lars Bergqvist gick bort under 2018. I år delas ett stipendium ut till hans minne.

För första gången delar Byggcheferna ut ett stipendium på 60 000 kronor till den eller de som genomfört eller planerar genomföra åtgärder som främjar ökad jämställdhet och mångfald i samhällsbyggnadssektorn. Stipendiet delas ut till minne av Lars Bergqvist, hedersordförande i branschföreningen, som gick bort förra året.

Ämnen i artikeln:

gendered landscapejämställdhet

Anders Siljevall

anders@byggindustrin.se


Ansökningsperioden har öppnat och föreningens 17 000 medlemmar spridda i hela samhällsbyggnadssektorn, inklusive studerandemedlemmar, kan ansöka om stipendiet som delas ut hösten 2019.

– Samhällsbyggnadsbranschen har viktiga och roliga jobb men behöver bli bättre på jämställdhet och mångfald för att vara attraktiv för fler. Syftet med Lars Bergqvist-stipendiet är att synliggöra och premiera konstruktiva krafter och åtgärder som bidrar till att göra samhällsbyggnation till en bransch för alla som drömmer om en yrkesframtid här, säger Lars Tengvall, initiativtagare till stipendiet och vice ordförande i Byggcheferna.

Stipendiet delas ut av en stiftelse som skapades av Byggcheferna 2018 för att hedra minnet av Byggchefernas ordförande under nästan 30 år, Lars Bergqvist, och hans arbete för ökad jämställdhet och mångfald i branschen.

– Jag kan inte tänka mig något bättre sätt att hedra minnet av Lars Bergqvist, en man som vek sitt liv för att riva förlegade attityder i byggbranschen, säger Lars Tengvall.

Lars Bergqvist-stipendiet

■ Stiftelsen Lars Bergqvist delar ut ett årligt stipendium med start 2019
■ Stipendiet delas ut till en eller flera personer som genomfört eller ska genomföra åtgärder som ökar jämställdhet eller mångfald i samhällsbyggnadssektorn
■ Hösten 2019 delas 60 000 kr ut
■ Medlemmar inkl studerandemedlemmar med minst 3 månaders medlemskap har rätt att ansöka
■ Ansökan görs här: www.byggcheferna.se/stipendium
■ Ansökningsperioden är öppen tom 1 augusti 2019
■ Stiftelsens styrelse fattar beslut om utdelning
■ Läs mer på www.byggcheferna.se/stipendium

Relaterade artiklar

Lars Bergqvist är död

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev