Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag12.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Jämställdhet

Cecilia Schelin Seidegård ny ordförande i innovativt lundabolag

Publicerad: 6 Mars 2008, 13:44

Med sin bakgrund som före detta chef på Karolinska universitetssjukhuset och toppdirektör på AstraZeneca blir Cecilia Schelin Seidegård en enorm tillgång för det lilla lundabolaget Qlucore. Cecilia har flera år i rad rankats som en av Sveriges mäktigaste affärskvinnor och är ett välkänt namn i forskarvärlden.


Qlucore utvecklar en mjukvara som blixtsnabbt utför avancerade databeräkningar och visualiserar komplicerade strukturer i 3D direkt på datorskärmen. Detta underlättar för bland annat forskare och läkare som arbetar med stora datamängder. Med mjukvaran hittas till exempel nya samband mellan stora grupper cancerpatienter mycket tidigare och påskyndar forskningsframstegen radikalt.

- Vi är mycket nöjda med att kunna attrahera en så erfaren person som Cecilia Schelin Seidegård till Qlucore, det betyder enormt mycket för oss. Vi vet av erfarenhet att vår mjukvara snabbar upp forskarnas arbete, men ytterligare bekräftelser som denna är såklart alltid välkomna, säger professor Thoas Fioretos, en av Qlucores grundare.

Sedan lanseringen av första versionen av Qlucore Gene Expression Explorer i september 2007 har ett antal kundkontrakt tecknats. Med en ny styrelserodförande skall Qlucore nu bygga vidare och närmast i tiden ligger en lansering i Europa.

- Med min bakgrund inom forskningen på AstraZeneca samt som chef för bland annat Karolinska universitetssjukhuset, är det mycket lätt för mig att se den enorma potentialen i det Qlucore erbjuder, säger Cecilia Schelin Seidegård.

Qlucore är ett innovativt inkubatorsbolag på Ideon Innovation i Lund och var ett av vinnarbidragen i Venture Cup Syd 2006.

MARIANNE SILÉN

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.