Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Jämställdhet

Cramo vill rekrytera fler kvinnor

Publicerad: 2 mars 2016, 11:59

Den 8 mars har Cramo”Öppet hus” för kvinnor på 27 depåer runt om i Sverige. Det är ett för företaget att locka kvinnor till en traditionellt manlig bransch. Målet är att rektytera 30 kvinnor under året.


För att locka och behålla fler kvinnor arbetar Cramos ledning med flera strategier; samarbete med rekryteringsföretag med särskild inriktning på kvinnor, att lyfta fram kvinnliga medarbetare som goda exempel på företagets karriärsida och att starta kvinnliga nätverk.

Planen är att rekrytera 30 kvinnor under 2016.

– Genom att hålla ”Öppna hus” vill vi visa att det finns många intressanta jobb inom uthyrningsverksamheten och ta kål på eventuella fördomar om att det måste vara tungt och smutsigt. säger Ingrid Hollertz, HR-chef på Cramo.

Hon anser att det inom många yrken i branschen inte finns några nackdelar alls att vara kvinna.

– Uthyrningsbranschen utvecklas snabbt och är i dag en serviceverksamhet där kundintresse, serviceanda, förmåga att bygga relationer och flexibilitet är avgörande personliga egenskaper, säger Ingrid Hollertz, HR-chef på Cramo

Cramos kunder finns främst inom.

– Vi är inte byggare själva, men det är ju helt uppenbart att våra kunder delar våra värderingar, med fokus på viktiga samhällsfrågor som jämställdhet, ett lokalt och social engagemang och ett aktivt miljö och arbetsmiljöarbete. Tillsammans kan vi göra skillnad, säger Ingrid Hollertz.

Nomi Melin Lundgren

Redaktör

nomi@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.