lördag23 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Jämställdhet

Dryft kan prisas för sitt jämställdhetsarbete

Publicerad: 3 november 2022, 07:43

Dryft vill förändra hantverksbranschen genom människorna i den med hjälp av moderna arbetssätt och teknik. Nu kan hantverksföretaget vinna pris för satsningen. Foto: Dryft

Dryfts arbete för en mer inkluderande kultur uppmärksammas av konferensen Forum Jämställdhet som nominerar hantverksbolaget till Svenska Jämställdhetspriset som delas ut i februari 2023.

Ämnen i artikeln:

Svepetgendered landscapejämställdhet

R


Svenska Jämställdhetspriset är en nationell utmärkelse som årligen delas ut till en aktör som genom sin verksamhet bidragit till ett mer jämställt samhälle. Bland tidigare vinnare finns Arbetsförmedlingen, Yalla Trappan och SVT Sport.

Läs även: Så ska Dryft uppvärdera hantverkaren – och tjäna pengar på samma gång: ”Det ska gå att göra karriär som hantverkare”

Det är för Dryfts satsning kring att lyfta kulturen i hantverksbranschen generellt, och initiativet att ge medarbetare möjlighet till full lön under sex månaders föräldraledighet under barnets första 18 månader som bolaget nomineras.

– Vi behöver modernisera hela branschen och sätta värde på människorna. Först då kan vi börja prata jämställdhet, det löser sig inte genom enskilda projekt, vi måste förändra kulturen från grunden, säger Daniel Lindgren, Chief Culture & Communications Officer på Dryft, i ett pressmeddelande.

Läs även: Så ska Dryft fortsätta växa på privatmarknaden: ”Gasa oss igenom konjunkturnedgången”

Hantverksbranschen har strukturella utmaningar med kulturen, där en dominerade machokultur exkluderar människor från att våga eller vilja ta steget in, menar Dryft.

– Att skapa förändring är inte bara att prata om jämställdhet, även om det är extremt problematiskt att branschen endast har cirka två procent kvinnor i hantverkarroller, så är det uppenbart att jämställdhet uppnår vi genom att lyfta kulturen och toleransen inom branschen, och om vi inte erbjuder en bättre arbetsmiljö för hantverkarna så kommer vi aldrig lyckas, säger Daniel Lindgren.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev