söndag4 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Jämställdhet

Kvinnor vill helst ha snickare

Publicerad: 6 februari 2017, 14:07

Om man får tro en färsk undersökning från Yougov vill flest svenska kvinnor ha en snickare som partner. Även ingenjörer har hög attraktionsfaktor. På manssidan ser det helt annorlunda ut.

Ämnen i artikeln:

gendered landscapejämställdhet

MdF

Mattias de Frumerie

mattias@byggindustrin.se


Kvinnornas topp tre när det gäller yrken när de väljer partner är snickare, läkare och ingenjör. Männen s motsvarande lista toppas av läkare följt av jurister och ekonomer.

Det ska tilläggas att undersökningen är gjord på uppdrag av TV3 inför en dokusåpa där kvinnor söker partner bland manliga hantverkare.

Frågan har också ställts om vilken typ av hantverkare som är mest attraktiv. Snickare är där i särklass mest attraktiva bland både män och kvinnor. Av kvinnorna var det 51 procent som föredrog en snickare. Motsvarande siffra för männen var 16 procent. Den övervägande delen i den gruppen svarade dock de inte tycker att hantverkare är attraktiva.

Urvalet av yrken i undersökningen är inte heller heltäckande på något sätt. Den säger ingenting om hur anläggare, vd:ar och målare står sig i konkurrensen.

Den säger inte heller något om hur viktigt yrkesidentiteten är vid valet av partner, så även om du inte är snickare finns det en chans att hitta kärleken …

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev