Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag13.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Jämställdhet

Männen har makten i Hyresgästföreningen

Publicerad: 6 Mars 2008, 13:44

I Hyresgästföreningen är det medelålders män som bestämmer. Det visar en undersökning som tidningen Hem & Hyra har gjort.


Hem&Hyra har granskat 105 makthavare i hyresgästföreningen.  Resultatet är nedslående för dem som önskar en ung och jämställd organisation.

Granskningen visar att två tredjedelar av föreningens makthavare är män och medelåldern är 55 år.

Det rimmar illa med föreningens medlemsbas. Enligt Hyresgästföreningens ordförande, Barbro Engman, är 40 procent av föreningens medlemmar under 40 år.
- Det ska naturligtvis återspegla sig bland de förtroendevalda, säger Barbro Engman till tidningen.

Jacob Witzell, 26 år, är den yngsta makthavaren i Hyresgästföreningen. Han tycker att föreningen måste bli öppnare, men tror på förändring.
- Jag blev invald i förbundsstyrelsen innan att ha varit förtroendevald tidigare. Det visar på förändringsvilja, säger Jacob Witzell.

Och det finns frågor som engagerar unga. De som sitter på makten måste dela med sig av den, menar Jacob Witzell, som bland annat tycker han att bostadsbristen inte prioriterats tillräckligt mycket.
-Det saknas unga personer som drivit frågorna inom föreningen, säger han.

Nomi Melin Lundgren

Redaktionssekreterare

nomi@byggindustrin.se

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.