torsdag8 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Jämställdhet

NCC jobbar för jämställda arbetsgrupper

Publicerad: 8 mars 2019, 09:18

Vi vet att jämställda grupper bidrar till bättre resultat, säger Christina Lindbäck hållbarhetschef på NCC.

NCC mål är att inget kön ska utgöra mer än 70 procent i företagets olika arbetsgrupper.

Ämnen i artikeln:

NCCgendered landscapejämställdhet


NCC har en målsättning om mer jämställda arbetsgrupper, där inget kön ska utgöra mer än 70 procent. 19 av 29 ledningsgrupper från koncern, affärsområden, divisioner och supportfunktioner uppfyller idag det målet, skriver NCC i ett pressmeddelande.

I koncernledningen och även i styrelsen, om aktieägarna säger ja på stämman, är det helt jämställt. I NCC:s ledningsgrupper är 40 procent kvinnor och 60 procent män, uppger företaget. Totalt på företaget är det dock 86 procent män och 14 procent kvinnor, vilket gör att det är mer jämställt i topp och ledningsgrupper. Endast 3 procent av yrkesarbetarna är kvinnor.

– Att vi har många kvinnor i vår styrelse och i ledningsgrupper är viktigt eftersom de tjänar som förebilder och inspiration för andra kvinnor. Vi vet att jämställda grupper bidrar till bättre resultat, säger Christina Lindbäck hållbarhetschef på NCC.

NCC står inför en utmaning att hitta rätt kompetenser och det är därför viktigt att attrahera alla målgrupper, både kvinnor och män, anser Marie Reifeldt HR-chef på NCC.

– Kvinnor behövs i produktionen och vi vet att mångfald är viktigt för arbetsgruppens effektivitet och i slutänden lönsamheten, säger hon.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev