Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag11.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Jämställdhet

Peabs ledning sämst i klassen på jämställdhet

Publicerad: 21 Mars 2018, 05:00

Bild 1/6  Peabs koncernledning: Jesper Göransson, vd och koncernchef.

Foto: Peab

Peab har 15 000 anställda men ingen kvinna har hittills kvalificerat sig för att vara med i koncernledningen. Peab är på så vis unikt bland samhällsbyggnadsbranschens börsbolag. "Det är viktigt att sätta in individer i roller som de klarar av, annars gör man dem en otjänst", säger Jesper Göransson, vd och koncernchef.


När Allbright presenterade sin sammanställning över andelen kvinnor i börsbolagens ledningsgrupper i höstas hamnade Peab, Rejlers, Klövern, Victoria Park och Lundbergföretagen från bygg- och fastighetsbranschen på deras röda lista. Det betyder att de inte hade någon kvinna i ledningsgruppen. Sedan publiceringen har alla dessa företag utom Peab valt in åtminstone en kvinna i sina koncernledningar. Jesper Göransson som är vd och koncernchef för Peab menar dock att det viktigaste är att i alla sammanhang hitta en grupp som är optimalt sammansatt och då spelar fler faktorer än kön in.

– Mångfald är så mycket mer än att handla om bara män och kvinnor. Ålder är till exempel extremt viktigt vad gäller gruppdynamik och där har vi en spridning, säger Jesper Göransson.

Vad ingår mer i mångfaldsbegreppet?

– Etnisk bakgrund och personliga egenskaper är också viktiga.

Hur ser den etniska mångfalden ut i ledningsgruppen?

– Det är svenska personer allihop.

Jesper Göransson berättar att år 2015 var 10 procent av de 13 000 anställda kvinnor. I år är 13 procent kvinnor av 15 000 anställda. 5 procent av yrkesarbetarna är kvinnor.

– Det viktigaste för att kunna åstadkomma förändring är att det blir fler kvinnor på instegsjobben och det ser vi att det har blivit, säger han.

Spelar det någon roll om det finns kvinnor i en ledningsgrupp?

– Det är klart att det spelar roll, men man måste komma ihåg att det ser skevt ut i hela branschen som är mansdominerad. Det här är den ledningsgrupp som är satt i dagsläget. Det viktigaste är att hitta en optimalt sammansatt grupp. Lagen måste sättas ihop av spelare som klarar uppgiften. Det är viktigt att sätta in individer i roller som de klarar av, annars gör man dem en otjänst.

Jesper Göransson påpekar att koncernledningen i Peab är ovanligt liten, den består bara av sex personer. Några tankar på att utöka gruppen för att få in mer kvinnor har dock inte funnits berättar han för Byggindustrin. Ledningsgruppen tar dock hjälp av andra grupperingar i företaget för att diskutera och förankra viktiga frågor.

– Vi har ett forum direkt under koncernledningen som kallas för samverkansgruppen. Av tjugotre stycken är fyra tjejer så där ser det lite bättre ut.

Vad tänker du om att alla andra börsnoterade företag i branschen har kvinnor i sina ledningsgrupper?

– Varje företag bedriver sitt arbete på olika sätt. Vi står för att bygga solitt från grunden och få in fler kvinnor underifrån. Andra kan ha valt en annan väg.

Hur mycket diskuterar ni mångfaldsfrågor i ledningsgruppen?

– Vi har diskuterat det i många år och vi jobbar för jämlikhet både i ledningsgruppen och hela företaget, säger Jesper Göransson.

LÄS MER: Så kom Strukton in på nytt spår

Enligt Allbright har majoriteten av Sveriges börsbolag från alla branscher en eller ingen kvinna i ledningsgruppen. 21 procent av antalet personer i ledningsgrupperna är kvinnor. Rejlers är ett av börsföretagen som tills nyligen inte hade någon kvinna i ledningen. Det har dock ändrats sedan i höstas och nu består ledningsgruppen av sex män och två kvinnor, berättar företagets vd Peter Rejler.

– Vi har ett arbete för att öka jämställdheten och kvinnonärvaron i ledningsgruppen. I vår styrelse ser det bättre ut med fyra män och två kvinnor.

Det är viktigt för dynamiken att få in fler kvinnor, påpekar han.

– Men det är också en kompetensfråga. Det gäller att se till att det är rätt kvinnor som kommer in, säger Peter Rejler.

Relaterade artiklar

Så kom Strukton Rail in på nytt spår

Johanna Åfreds

Reporter

johanna@byggindustrin.se

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.