lördag25 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Jämställdhet

Så ska Peab locka unga tjejer till branschen: "Mina kompisar vet inte ens vad bygg innebär"

Publicerad: 8 februari 2023, 04:00

28-åriga Rebecka Romin har jobbat fem år i byggbranschen. Just nu jobbar hon som entreprenadingenjör vid ett av Peabs byggen i Stockholm och är engagerad i det kvinnliga rekryteringsprojektet Byggåret.

Foto: Mattias de Frumerie

Nu ska Peab rekrytera 50 tjejer i en stor lärlingssatsning. Enda kravet är att de har gymnasiekompetens. Företagets förhoppning är att de på sikt ska bli fullvärdiga byggnadsarbetare och öppna för fler kvinnor i branschen.
– Mina kompisar och andra tjejer i min ålder vet inte ens vad bygg innebär, säger Rebecka Romin, som är en kraft inom projektet.

Ämnen i artikeln:

PeabPeab BostadPeab SverigeVediekkeVeidekkegendered landscapejämställdhetrekryteringbyggarbetebyggbranschenbyggjobbbyggtekniknybyggnation

MdF

Mattias de Frumerie

mattias@byggindustrin.se


Peab sjösätter sitt nya lärlingsprogram Byggåret den 13 februari. Då kan kvinnor helt utan tidigare kunskaper och erfarenhet från byggbranschen börja att skicka in sina ansökningar. De som antas kommer

Fortsätt läsa –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till allt digitalt innehåll
Byggindustrin Insikt - affärsnytta & fördjupning i din inkorg varje vecka
Vårt exklusiva magasin

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 2 995 kr/år (ex. moms) får du tillgång till allt vårt digitala innehåll, vår omvärldsbevakning och vårt magasin. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev