söndag4 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Jämställdhet

Unga tjejer bjuds till WSP

Publicerad: 20 mars 2018, 14:26

Introduce a Girl to Engineering day arrangeras årligen av Womengineer. Syftet är att öka teknikintresset bland unga tjejer. Foto: WSP

På fredag 23 mars är det fjärde året i rad som ingenjörer på WSPs kontor runt om i Sverige får besök av skolelever i åldrarna 12 till 19 år. Det är enbart tjejer som är inbjudna för att få en inblick i hur det är att jobba som ingenjör.

Ämnen i artikeln:

gendered landscapejämställdhet


Totalt 111 tjejer från Luleå i norr till Malmö i söder kommer via kampanjen IGEday, Introduce a Girl to Engineering day, få besöka WSP.

- Vi vill visa unga tjejer allt spännande som våra medarbetare gör i praktiken. Och förhoppningsvis blir några av dem så nyfikna och inspirerade att de väljer ingenjörsyrket, säger Helena Dalmo, HR-Specialist på WSP.

Dagen inleds med ett gemensamt Skypemöte med WSP-kontoren och sedan går eleverna runt till en mängd olika avdelningar för att prova på vad man kan få göra som ingenjör.

Introduce a Girl to Engineering day arrangeras årligen av Womengineer. Syftet är att öka teknikintresset bland unga tjejer. I år har över 80 företag över hela Sverige anmält sig och mer än 2300 tjejer kommer få chansen att lära sig om livet som ingenjör.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev