Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Karriär

BI startar ny rådgivningstjänst

Publicerad: 26 oktober 2016, 10:33

Den 1 november startar Sveriges Byggindustrier Rådgivningen – en ny tjänst till medlemsföretagen med fokus på arbetsrätt och kollektivavtal.


Syftet med Rådgivningen är att förbättra servicen till organisationens medlemsföretag.

– Våra medlemsföretag har uttryckt att det är svårt att få tag i oss ibland för att få rådgivning. Vi sitter ofta i möten och kan vara svåra att få tag i. Nu har vi tagit fram Rådgivningen för att bli mer tillgängliga för våra medlemsföretag, säger Dan Lindell, projektledare för Rådgivningen hos Sveriges Byggindustrier.

Från och med den 1 november då tjänsten drar igång kommer två av 25 personer i ett rullande schema bemanna tjänsten för att svara på frågor kring arbetsrätt och kollektivavtal varje vardag mellan klockan 8 och klockan 16.

Frågor kan ställas om allt som för kollektivavtal och arbetsrätt, till exempel frågor som rör Byggavtalet, Tjänstemannaavtalet eller Väg- och banavtalet med underavtal eller generella frågor som rör villkor och tolkningar eller om oklarheter i specifika fall så som semester, lärlingslöner, uppsägningar och tvister.

Alla ärenden registreras i arbetsgivarorganisationens rådgivningssystem och på så vis kan alla handläggare som jobbar med tjänsten följa upp alla ärenden som har kommit in.

– På så sätt får vi också bättre koll på hur många och vilken typ av frågor medlemsföretagen behöver hjälp med. Exempelvis om vi behöver skapa en utbildning eller liknade. Det ger oss ett bra underlag för bättre service, säger Dan Lindell.

Vill man inte vänta i telefon går det även att nå Rådgivningen via ett frågeformulär på hemsidan Byggplatsen. Där ska det också finnas en funktion med frågor och svar där man kan få svar på de vanligaste frågorna.

Nomi Melin Lundgren

Redaktör

nomi@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.