söndag26 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Karriär

Han är årets mottagare av Silverbalken

Publicerad: 10 november 2022, 12:04

Ronny Södergren prisas med Stålbyggnadsinstitutets utmärkelse Silverbalken. Foto: Pressbild

Ronny Södergren får Stålbyggnadsinstitutets utmärkelse Silverbalken, med motiveringen ”att han under sin snart femtioåriga karriär som entreprenör utvecklat och drivit stålbyggnadskonsten framåt”.

Ämnen i artikeln:

SvepetStålbyggnadsinstitutetklimatinsatserbyggarbetebyggbranschenbyggjobbbyggtekniknybyggnation

Silverbalken delas ut för speciellt framträdande insatser för stålbyggandets utveckling. Priset delades ut vid en ceremoni i Göteborg på Stålbyggnadsdagen under torsdagen (10 november).

Årets pristagare Ronny Södergren har en lång karriär som stålbyggare, sedan mitten av sjuttiotalet. År 1987 grundade Ronny tillsammans med sin far företaget Stål & Rörmontage.

Stålbyggnadsinstitutet skriver att hans kunskaper inom design, konstruktion, tillverkning och montage imponerar och har lett till ett otal kända stålbyggnadsprojekt: Delar i Öresundsbron, Sölvesborgsbron, Söderströmsbroarna, Folke Bernadottes bro, avbördningsluckorna i Slussen i Stockholm och Varvsbron i Helsingsborgs hamn.

Läs även: NCC Projektstudion är årets Leanbyggare 2022

De skriver vidare i sin motivering: ”Det rostfria duplexstålets växande betydelse för ökad hållbarhet i samhället har Ronny till fullo anammat och skapat landmärken som kommer att bestå i generationer”.

”Silverbalken, är det största som hänt mig i min karriär och jag är oerhört tacksam för utmärkelsen. Tänk er själva, branschens Oscarsgala med endast en Oscarsstatyett varje år, och den får jag”, säger Ronny Södergren i ett pressmeddelande.

Redaktionen

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev