lördag1 april

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Karriär

Här är landets bästa arbetsplatser!

Publicerad: 27 mars 2018, 09:45

Great Place to Work är ett företag som certifierar arbetsplatser som strävar efter att vara en bra arbetsgivare. De företag som certifierats kan vara med och tävla om titeln som Sveriges bästa arbetsplats.

Great Place to Work har avgjorts för i år. Byggindustrin har sammanställt de som lyckats bäst i bygg- och fastighetsbranschen.

Ämnen i artikeln:

TyrénsWihlborgsWihlborgs FastigheterForsenHiltiAtrium Ljungberg


Great Place to Work är ett företag som certifierar arbetsplatser som strävar efter att vara en bra arbetsgivare. De företag som certifierats kan vara med och tävla om titeln som Sveriges bästa arbetsplats. Tyréns utnämndes i årets omgång till Sveriges 5:e bästa arbetsplats.

– Våra medarbetare och chefer bidrar på ett fantastiskt sätt till att det här är en framgångsrik arbetsplats. Vi är extra stolta över att vi lyckas behålla och lyfta kulturen samtidigt som vi fortsätter växa säger en stolt Johan Dozzi, vd på Tyréns.

Certifieringsprocessen kräver ett genuint engagemang från vd och ledningsgrupp att arbeta med att skapa en god arbetsplatsmiljö och kultur, uppger Great Place to Work, som ger stöd i uppstart och genomförande av utvärderingsprocessen. Utvärderingen i sig innebär att de anställda svarar på en medarbetarundersökning som mäter vad som driver engagemang och lönsamhet inom organisationen, liksom en nulägesrapport om medarbetarindex och ledarskapsindex. Även ledningsgruppen genomför en kulturinventering på företaget.

Stångåstaden har i år klättrat från 16:e plats och är nu rankad på plats 8 i klassen medelstora företag. 97 procent av medarbetarna på Stångåstaden kan rekommendera sin arbetsgivare, och att 97 procent upplever att de har en mycket bra arbetsplats, påpekar Stångåstaden.

- Vi har lyckas rekrytera och behålla kunniga medarbetare som med sitt engagemang bidrar till vår vision att ligga ett steg före. Och framförallt bidrar de till att det är kul att gå till jobbet varje dag, säger Stångåstadens vd Fredrik Törnqvist.

Atrium Ljungberg rankas på 13 plats i klassen medelstora företag. 95 procent av de anställda tycker att Atrium Ljungberg är en mycket bra arbetsplats.

– Det är mycket glädjande att våra medarbetare är så nöjda med alla delar som spänner inom områdena trovärdighet, respekt, rättvisa, stolthet och kamratskap. Jag tror att det beror på att vi ger stort ansvar och stort mandat, med våra värderingar som en tydlig kompass. Vi är noga med att lyssna och ta vara på initiativ som kommer från medarbetare och får tack vare det kreativitet och engagemang tillbaks. Att vi för femte året i rad är på listan över de bästa arbetsplatserna i Sverige visar att vi arbetar rätt, långsiktigt och konsekvent med medarbetarfrågorna, säger Helena Martini, HR-chef på Atrium Ljungberg.

De bästa företagen inom bygg- och fastighet:

Stora Organisationer (250 eller fler medarbetare):

1. Hilti

3. Newsec

5. Tyréns

6. MTA Bygg och Anläggning

Medelstora Organisationer (50 - 249 medarbetare):

4. Iterio

7. Bostads AB Mimer

8. Stångåstaden

13. Atrium Ljungberg

14. Forsen

15. Brandskyddslaget

17. Tenant & Partner

20. Wihlborgs Fastigheter

22. RO-gruppen

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev