söndag5 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Karriär

Lava lockar tusentals besökare

Publicerad: 12 februari 2015, 11:24

Bild 1/2  Taha Fahandezh och Sara Hamodi läser båda tredje året på Samhällsbyggnadsprogrammet på KTH. Foto: Elin Bennewitz

I dag träffas företag och studenter i samhällsbyggnadssektorn på KTH, Kungliga Tekniska högskolan, i Stockholm. Det är fullt ös i kårhuset. Årets upplaga av Lava samlar över 100 företag och tusentals studenter.

Ämnen i artikeln:

LavaKTHrekrytering

Elin Bennewitz

elin@byggindustrin.se


Lava är en arbetsmarknadsmässa som arrangeras av Samhällsbyggnadssektionen på KTH varje år. Fokus är att skapa kontaktvägar mellan branschens arbetsgivare och studenter.

Taha Fahandezh och Sara Hamodi läser båda tredje året på Samhällsbyggnadsprogrammet på KTH.

– Vi är här för att lära känna företagen. Vi har inte haft någon praktik eller så än. Jag drömmer om att få praktik eller sommarjobb för att kunna tränga in i branschen, säger Sara Hamodi.

I år deltar 108 företag inom bygg-, fastighets-, arkitekt- och finansbranschen i mässan och arrangörerna räknar med att 2 000-3 000 studenter ska besöka mässan. Studenterna som kommer är huvudsakligen blivande civilingenjörer från samhällsbyggarprogrammet och arkitekturprogrammet samt blivande högskoleingenjörer från byggteknik och design.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev