tisdag26 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Karriär

Redaktionen tipsar: Personporträtt som lämnar spår

Publicerad: 1 augusti 2023, 05:00

Fem branschprofiler som har porträtterats i Byggindustrin under året.

Foto: Mattias de Frumerie

Vad passar bättre än lite långläsning i hängmattan? Under året som gått har vi gjort flera djupgående intervjuer med företrädare för byggbranschen. Här lyfter vi några av dem igen.

Ämnen i artikeln:

ObosObos SverigeByggvestaSh byggbyggarbetebyggbranschenbyggjobbbyggtekniknybyggnation

R


Obos Sverige-vd om att leda i kristider: ”Just nu handlar det mesta om att tänka utanför boxen”

Månskensbonde, brandman och väktare. Joakim Henriksson har många strängar på sin lyra. Efter ett kvarts sekel på Skanska hittade han hem som vd för Obos Sverige, både bokstavligt och bildligt. I en intervju berättar han hur det är att leda företag i glesbygd, trähusens potential och krisen i småhusbranschen. ”Det kommer bli ett tufft år för oss”, säger han.

Läs hela artikeln här.

Byggvestas Jenny Jonsson: "Folk skrattade åt min dialekt"

Jenny Jonsson är amerikanskan som flyttade till Sverige för att driva ett socialt projekt i Rinkeby, finansierat av sin pappas fastighetsbolag. Det ena ledde till det andra, och nu är hon vd för Byggvesta. Vi träffar en höggravid Jenny Jonsson för att prata om allt från hennes möte med jantelagen till varför hon ser det utmanande konjunkturläget som en positiv kraft.

Läs hela artikeln här.

ELU-chefen Mattias Grauers om en bransch i förändring: "Det förväntas mer av oss som konsulter"

Avancerade prestigeprojekt och en familjär miljö samsas på ELU Konsult. Byggindustrin pratar pendling, samverkan och konsultrollen med nybakade vd:n Mattias Grauers. ✓ Så vinner man kampen om talangerna. ✓ Framgångsfaktorerna i komplexa projekten

Läs hela artikeln här.

Hon ska leda anrika familjeföretaget mot ytterligare 100 år

Från civilekonom till vd för det snart hundraåriga familjeföretaget Sh bygg. Dalia Ramzi styr sedan ett år tillbaka bolaget mot framtiden, där hon bland annat fokuserar på hållbara affärer och värderingsstyrt ledarskap. ”Jag insåg snart att det inte var jätteroligt att räkna pengar hela dagarna. Jag ville hellre jobba nära verksamheten”, säger hon.

Läs hela artikeln här.

Unga talangen om vägen till anläggningstoppen: "Att driva projekt är det som är allra roligast"

Han sitter i ledningen för en snabbväxande uppstickare i anläggningsbranschen och har hunnit med både basketkarriär och utlandsjobb. En av årets 40 unga byggtalanger, Nijaz Mehmedovic, brinner för projekten och ser ljust på framtiden för Örebroföretaget Entry. ✓ Kontraktet som satte fart på affärerna. ✓ Anläggningsbranschens rekryteringsutmaning: "Det ser annorlunda ut på husbyggnadssidan". ✓ Basketens roll: "Blev något av en kris för mig att sluta".

Läs hela artikeln här.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev