Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Karriär

Sju av nio fick anställning

Publicerad: 28 oktober 2015, 10:54

Skanska rapporterar nu resultatet från andra omgången av ILP, Skanskas internationella ledarprogram, som är en del av Arbetsförmedlingens satsning på att matcha utländska akademiker och arbetsgivare. Resultatet är lovande.


Ämnen i artikeln:

Skanskaledarskap inom byggrekryteringinvandring

Skanska har anställt sju av de nio som deltog i andra omgången av ILP. I första omgången fick sex av nio deltagare anställning. Det innebär att 72 procent programmets deltagare fått anställning på Skanska.

Tredje omgången av ILP ska starta i mitten av november och rekryteringen pågår nu för fullt. Ett grundkrav är att deltagarna ska ha en utländsk akademisk examen med inriktning mot bygg eller anläggning. Genom ILP får de sedan skräddarsydda kurser inom ämnen som arbetsmiljö och svensk bygglagstiftning varvat med praktik på Skanska. När ILP är avslutat kan deltagarna få anställning, men Skanska ställer då samma krav på dem som på andra sökande.

Relaterade artiklar

Invandrare kan bota bristen på ingenjörer

Skanska söker fler utländska akademiker

Elin Bennewitz

Reporter

elin@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.