Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag28.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Karriär

Skånska byggaktörer startar "think-tank"

Publicerad: 6 Mars 2008, 13:40


AV PER HINDERSSON

Med Byggrådet (en förening med medlemmar från hela byggsektorn, inklusive högskolorna) som bas startar nu skånska byggaktörer Byggprocessforum. Tanken är att - via workshops, seminarier och träffar, utveckla branschens metoder och organisation.

-Vi kan inte blunda för problemen. Det talas om mögel, karteller, fusk och rasism, allt bara ramlar över oss. Självklart är inte allt fel, men vi har ändå ett allvarligt problem som vi måste ta på allvar, säger Lars Birve, vd på MKB och ordförande i Byggrådet.

-Jag tror att utgångspunkten för dagens problem går att finna i miljonprogrammet. Paketet, som backades av alla politiska partier, tvingade fram ett oerhört rationellt tänkande och, genom frånvaron av en internationell finansmarknad, en stor nationell omfördelning av resurser. Kraven på styrning och rigorösa regelverk omsattes snabbt i verkligheten och detta har kommit att påverka hela sektorn och alla aktörer. Vi har levt i en slags regelstyrd "planekonomi" och detta gör att branschen har otidsenliga beteenden och fungerar på ett helt annat sätt än till exempel den svenska exportindustrin, säger Lars Birve.

Byggprocessforum har nu startat ett ettårigt program (första träffen var förra veckan med "internat" torsdag/fredag i Malmö), där första halvåret delvis finansieras via stöd från Europeiska centralfonden (500 000 kronor), men tanken är att verksamheten ska fortsätta även efter det inledande året. Ambitionen är att knyta till sig 40-50 nyckelpersoner från olika företag i Skåne som representerar hela processkedjan - byggherrar, arkitekter, konsulter, konstruktörer, arbetschefer, installatörer, lagbasar och så vidare.

Fokus i detta första steg ligger på byggarbetsplatsen, hur den fungerar och hur den leds.

-Ett springande problem är platschefsrollen. Vi får allt svårare att rekrytera platschefer helt enkelt därför att jobbet är för oattraktivt. Vi har problem med kontraktsformerna som pressar platschefen från två håll, beställare och arbetsgivare. Relationerna till yrkesarbetarna är en annan fråga. Lojaliteten ligger ofta hos facket, inte arbetsgivaren och vi har ackordssystem med ständiga löneförhandlingar som försvårar processen och platschefens arbete. Tyvärr har branschen fastnat i en primitivt ackordsform. Här, inte minst när det gäller vidareutbildning, finns mycket att lära av processindustrin. En arbetare där har en kompetens motsvarande en civilingenjör à la 1980-talet. Byggbranschen måste komma till rätta med detta, säger Lars Birve.

Projektledare för Byggprocessforum är Per-Åke Gröning på ADG Affärsutveckling. Kontaktperson från BI är Mats Håkansson, chef för Sveriges Byggindustrier Malmö.

Redaktionen

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.