Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Karriär

Skanska i topp hos teknikstudenter

Publicerad: 18 mars 2013, 12:41

Skanska, Peab och Sweco hamnar i topp när svenska teknikstudenter ska välja vilka företag de helst skickar sitt CV till. Det visar den årliga undersökningen Career Index.


Tanken med den årliga undersökning Career Index, som genomförs av kommunikations- och employer branding företaget Communication, är att den inte enbart ska baseras på kännedom, utan på sannolikheten att respondenterna/studenterna faktiskt kan tänka sig att söka jobb hos de aktuella företagen.

– Med undersökningen Career Index vill vi ge en så korrekt bild som möjligt av företagens förmåga att attrahera studenter och unga akademiker, säger Svante Randlert, vd på Communication.

– Det får vi genom att ställa frågan rätt ut och se på sannolikheten att de unga faktiskt kan tänka sig att söka sig till de olika bolagen. För företagen är detta viktig information då det finns en grupp som, trots att de tycker ett företag är intressant, ändå inte har som avsikt att söka sig dit. Employer Branding innebär för oss att företagen ska ha ett högt ansökningsvärde snarare än hög kännedom, säger Svante Randlert.

Så här rankas de potentiella arbetsgivarna

1.Skanska.

2. Peab

3. Sweco

4. NCC

5. ÅF

6. SCA

7. Epsilon

8. Boston Consulting Group

9. Stora Enso

10. WSP

Per Hindersson

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.