Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Karriär

Svenskt Trä knyter kontakter med Polen

Publicerad: 9 mars 2014, 23:00

Exporten av sågade trävaror från Sverige till Polen ökar. På bilden ett hygge där en grupp aspar lämnats som hänsynsträd. Foto: Henrik von Stedingk/Svenska FSC

Foto: Henrik von Stedingk/Svenska FSC

Nya och utökade affärskontakter mellan svensk sågverksindustri och polsk träindustri. Det var målet med den träkonferens som Svenskt Trä och Business Sweden arrangerade i den polska staden Poznan i början av mars.


I samband med konferensen genomfördes individuella affärsmöten mellan svenska sågverksrepresentanter och polsk träindustri. Den polska träindustrin representerades av bland annat småhustillverkare och tillverkare av limträ.

Huvudparten i den svenska delegationen var företrädare för den svenska trävaruindustrin samt representanter för Svenskt Trä och Business Sweden.  Även stadssekreteraren på Landsbygdsdepartementet Magnus Kindbom samt ambassadör Staffan Herrström deltog.
– Syftet är att få upp trä som byggmaterial på agendan i Polen i allmänhet och Poznan i synnerhet. Det gör vi effektivast genom att dela med oss av vår kunskap och erfarenheter av att bygga i trä, säger Mikael Eliasson, direktör för Svenskt Trä, i ett pressmeddelande.

Exporten av sågade trävaror från Sverige till Polen var 150 000 kubikmeter 2013. Det är en ökning med 20 procent jämfört med föregående år.

Elin Bennewitz

Reporter

elin@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.