Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Karriär

Sverige – bra marknad för teknikkonsulter

Publicerad: 1 juni 2017, 07:56

Sverige sticker ut som enda land med väldigt stark marknadstillväxt i barometern.

Marknaden för teknikkonsulter i Sverige utvecklas särskilt starkt. Det visar en barometer som den europeiska organisationen för teknikkonsulter, EFCA, nu presenterar.


Konjunkturbarometern visar på en generell förbättring för den europeiska marknaden för teknikkonsulter. Endast fyra av de 21 medverkande länderna rapporterade om en svag intern marknad.

Medan Norden haft en relativt god marknad i flera år har de sydeuropeiska länderna kämpat med återhämtning efter finanskrisen 2008, som innebar kollaps för vissa marknader. Sverige sticker ut som enda land med väldigt stark marknadstillväxt, och har varit den mest stabila marknaden i Europa sedan finanskrisen.

– Det är positivt att den europeiska marknaden för tekniska konsulter nu är stabil. I Sverige är efterfrågan på teknikkonsulttjänster särskilt hög. EFCA-barometern bekräftar att den här utvecklingen fortsätter, säger Magnus Höij, vd Svenska Teknik- & Designföretagen.

Anders Siljevall, anders@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.