Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Karriär

Trångt på den svenska paviljongen

Publicerad: 3 maj 2010, 11:18

"Vi har haft jättemycket folk hela helgen, både till den svenska paviljongen och till hela utställningsområdet." Det säger Swecos informationschef Rebecka Gunner som befinner sig på plats i Shanghai. Sweco har svarat för utformningen av den svenska paviljongen vid Världsutställningen Expo-2010 i Shanghai som öppnade i lördags.


- Vi har fått många positiva kommenterar från besökare. Många kineser tycker att det är imponerande att ett så litet land som Sverige ändå har en så pass stark innovativ kraft inom miljö, energi och ekologi, säger Rebecka Gunner.Den svenska paviljongen är en av närmare 200 paviljonger som ska locka besökare från hela världen till utställningsområdet som har parollen "Better cities, better life" som röd tråd. Swecos design tar avstamp i det övergripande temat för världsutställningen och i det svenska temat "Spirit of Innovation". En grundtanke som format arbetet är att både naturen och staden är en stor källa till inspiration för människan. Utställningen visar upp många exempel på hållbara innovativa svenska lösningar. Bland annat är entrén en avancerad träkonstruktion i miljöcertifierat limträ.Som ett led i Swecos hållbara design ska paviljongen även återanvändas efter världsutställningen.

Per Hindersson

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News