Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Karriär

Väg till jobb för långtidsarbetslösa

Publicerad: 13 november 2015, 14:54

Ett samarbete mellan NCC och fyra andra parter, Uppsalahem, Arbetsförmedlingen, Akademiska Hus och utbildningsföretaget Byggutbildning Star i Dalarna öppnar en väg in på arbetsmarknaden för 13 personer i Uppsala.


Ämnen i artikeln:

Akademiska HusNCCArbetsförmedlingenmångfaldsarbetelärlingararbetslöshetUppsalahem Utbildningsföretaget Star

Utbildningen börjar med en tre veckor lång förberedande byggutbildning, på tre veckor. Den går igenom elevernas förkunskaper om byggande och i det svenska språket. Den lär även ut arbetsmiljö och säkerhetstänkande. Sedan följer åtta veckors praktik på en byggarbetsplats.

Därefter startar steg två av utbildningen, 40 veckor av teori och praktik varvat. Praktiken kommer att ske på NCC:s arbetsplatser i Uppsala. Efter 51 veckor är byggeleverna redo att ta ett jobb som lärling på NCC eller annat byggföretag.

– Vi tog chansen att göra skillnad för människor som av olika skäl hamnat utanför yrkeslivet. Vi ser det även som en möjlighet för oss att hitta nya medarbetare och att nå NCC:s mångfaldsmål, säger Ulf Hansson, avdelningschef på NCC Construction Sverige.

Staffan Åkerlund

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News