Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kompetensförsörjning

100 ingenjörer får offshorejobb i Göteborg

Publicerad: 11 mars 2008, 08:02

Ett nytt kompetenscentrum för offshoreindustrin bildas i Göteborg. Ingenjörskonsultföretaget Reinertsen, som bland annat har StatoilHydro som kund, räknar med att anställa hundra ingenjörer de närmaste två åren.


Bristen på arbetskraft inom offshoreindustrin i Norge gör att Reinertsen nu vänder sig mot Sverige. I höst flyttar företaget från Lundby Strand till nya lokaler vid Lilla Bommen i centrala Göteborg.

– Vår etablering i Göteborg öppnar dörrar till uppdrag med spännande utvecklingsmöjligheter. Reinertsen verkar inte bara inom offshore, vi har också stora uppdrag inom infrastruktur och petrokemi. Det handlar bland annat om bro- och vägprojekt samt uppdrag inom processindustri, kärnkraft och förnyelsebar energi, säger Reinertsens vd, David Hellström.

Koncernen har idag 1600 anställda varav hälften är ingenjörer. Idag är 135 av dem anställda i Sverige. Reinertsen söker nyutexaminerade ingenjörer och etablerade ingenjörer.

Johanna Åfreds

Reporter

johanna@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.