torsdag1 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kompetensförsörjning

17 procent fler kvinnor på Nackademins byggutbildningar: ”Ett målinriktat arbete”

Publicerad: 21 september 2022, 07:29

Fler kvinnor antogs till Nackademins byggutbildningar i år. Foto: Nackademin

I år antogs 122 kvinnor till Nackademins yrkeshögskoleutbildningar inom byggbranschen. Det innebär en ökning med 17 procent från förra året.

Ämnen i artikeln:

kompetens

Anders Siljevall

anders@byggindustrin.se


I år har Nackademin haft i genomsnitt 33 procent kvinnor på sina program som utbildar framtida arbetsledare, byggnadsingenjörer och projektörer inom Byggbranschen. Utbildningar som riktar sig mot Digitalt byggande och VA ligger i framkant där program som Byggnadsingenjör digitalt byggande och VA-projektör har hälften eller fler inskrivna kvinnor på respektive utbildning. Det ökade intresset anses bland annat vara ett resultat av en längre tids proaktivt arbete i nära samarbete med näringslivet och riktade marknadsinsatser.

Läs även: 40 unga byggtalanger att hålla koll på: Här är morgondagens stjärnor i byggbranschen 

– Det vi ser är ett resultat av ett viktigt och målinriktat arbete. Ökad jämställdhet är avgörande för ett framgångsrikt och hållbart samhällsbyggande, säger Astrid Westfeldt Corneman, vd på Nackademin i ett pressmeddelande.

Läs även: Ledarskapet, kulturen, säkerheten – det här vill unga talangerna se hos en arbetsgivare : ”Finns många lärdomar att dra från pandemin” 

Byggbranschen har länge lyft behovet av att öka jämställdheten. Kvinnor efterlyser ofta saker som laganda, kreativitet, utveckling och en möjlighet att göra karriär då de väljer yrke. Allt detta finns i byggbranschen, men det är inte alla som känner till det.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev