Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag25.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kompetensförsörjning

Aktiv kompetensutveckling lockar unga byggare

Publicerad: 6 Mars 2008, 13:43


AV MARIANNE SILÉN

Varför är skolfrågorna så viktiga Jan-Åke Andersson, ansvarig för kompetensutveckling och rekrytering av lärlingar på BI Jönköping.
- Det är viktigt att vi kraftigt engagerar oss i utbildningsfrågorna så att vi får duktiga och kunniga byggjobbare även i framtiden, säger han. Det är synnerligen angeläget att vi går bräschen för en verklighetsanpassad utbildning. Därför är vi så aktiva i BI Syd. Företagen, fortsätter han, är intresserade att få ut så många duktiga byggjobbare som möjligt. Vi hade 600 (APU) under en treårsperiod på byggarbetsplatserna under det första året för eleverna i åk 2 och 3. Nu har den siffran utökats till ca 1 200 (APU) istället. Alla inblandade aktörer är positiva till att utbildningen är så verklighetsanknuten som möjligt. Det är också bra att skolledningen lär känna bygglärarna. Jan-Åke Andersson vill också att den teoretiska utbildningen ska bli mer yrkesanpassad på gymnasiet och att det ska bli obligatoriskt.

(Mer om aktiv kompetensutveckling i kommande nummer av Byggindustrin.)

Redaktionen

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.