Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag12.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kompetensförsörjning

Bemanningsföretag med planer på att växa

Publicerad: 6 Mars 2008, 13:43


EU Personal lovar svenska byggföretag att sänka personalkostnaderna med 20-50 procent. De erbjuder personal med hög arbetsmoral och god kompetens.

-Vi har börjat småskaligt men planerar att växa och ha ett 50-tal personer uthyrda till sommaren, säger Emil Hansson.

De har sitt kontor i närheten av Globen och Emil Hansson tar emot, ger oss företagets informationsbroschyr och berättar om verksamheten. Där sitter han och Pierre Chantereau, som är nyanställd säljare. De har verksamhet inom områdena bygg, industri, lager, fastighetsservice (i första hand städning) och försöker också förmedla skogsarbetare.

Emil Hansson räknar med att bygg kommer att vara företagets främsta bransch men än är verksamheten mycket liten. De har inte mer än maximalt ett tiotal byggnadsarbetare uthyrda. Några detaljer om verksamheten vill de inte ge.

En uppskattning utifrån inbetalda arbetsgivaravgifter är att hela EU Personals bemanningsverksamhet under 2004 motsvarade ungefär 10 heltidstjänster. Emil Hansson protesterar inte mot vår uppskattning men säger att det är nu det börjar ta fart.

De vill ha publicitet kring bolaget och har skickat ut pressmeddelanden men vill inte tala om kunder och inte för mycket om sin personal. Om Byggnadsarbetareförbundet skulle få reda på var EU Personals anställda jobbar skulle de kräva kollektivavtal. Då faller affärsidén och möjligheten att pressa lönekostnaden med 20-50 procent för Byggnads kommer att kräva branschens genomsnittslön.

-Om vi följer kollektivavtalen kommer vi inte att kunna pressa lönekostnaden med 50 procent, medger Emil Hansson, men utesluter ändå inte att de skriver kollektivavtal. Han följer Vaxholmskonfliktens juridiska efterspel och har sett vilka problem de svenska bemanningsföretagen Expandera mera och Helpman stött på.

-EU-utvidgningen skapar nya förutsättningar och jag hoppas att facket inser det och går företagen till mötes genom sänkta lägstalöner. Vi är beredda att sätta oss vid förhandlingsbordet.
Personalen rekryteras främst från Polen, Lettland och Estland genom två rekryteringsansvariga per land med provisionsbaserad lön.

-Vi har tillgång till obegränsade resurser. Personalen finns, säger Emil Hansson.

Bland hans kunder och potentiella kunder finns byggföretag och privatpersoner, även om många är försiktigt avvaktande.

-När företagen inser vad EU innebär kommer intresset att öka. Jag har varit ut på många informationsmöten.

De debiterar kunderna mellan 150 och 220 kronor per timme och han säger att de anställda tjänar två till tre gånger så mycket som i sina hemländer samt att de får gratis boende enligt svensk boendestandard.

Han låter oss träffa Pavel Ruczynski, 24 år, från Polen som jobbar åt EU Personal och väntar på nästa lagerjobb. Vi ses på kontoret för att fackförbunden inte ska veta var eller för vem han jobbar.

Pavel berättar att han gjorde ett försök att på egen hand åka till Sverige för att jobba men det stupade redan i försöken att få bostad.

-Jag ringde till en del som annonserade men när jag sa att jag var från Polen ville de inte hyra ut. En del svenskar gillar inte polacker. De tror att vi är kriminella eftersom en del polacker gett oss dåligt rykte.
På EU Personal får han hjälp med den saken. Han kom till Sverige i december och jobbade på ett lager i Malmö. Han och tre kolleger delade en lägenhet på 90 kvadratmeter. Nu bor han i Solna och när vi ses ska han precis börja sitt nästa jobb i Stockholm.

Han säger att han hört att allt ska vara dyrt i Sverige men tycker inte att det är så stor skillnad mellan länderna. Lönerna skiljer däremot mycket.

-Jag kan spara mycket av den lönen jag tjänar här. Det är minst fem-sex gånger så mycket som jag skulle ha tjänat i Polen, säger Pavel.

Han jobbar 40 timmar i veckan och lär sig engelska och tyska på kvällarna. Pavel studerar i Gdansk men har långa studieuppehåll och det är då han passar på att jobba i Sverige. Arbetslösheten är hög i Polen och en del jobbar i Sverige men ännu fler söker sig till England.

Han har aldrig varit i kontakt med det svenska facket men säger att han blev väl bemött på arbetsplatsen i Malmö.

Det har dock hänt att personal från företaget inte blivit det. Byggnadsarbetarna på en arbetsplats motsatte sig ledningens beslut att hyra in utländsk arbetskraft och Emil Hansson tvingades ta tillbaka personalen. Han tror dock att den svenska arbetsmarknaden kommer att se annorlunda ut i framtiden och tycker att det är stimulerande att jobba i en het bransch. Än så länge handlar det dock mer om kostnader än intäkter.

Redaktionen

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.