Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kompetensförsörjning

Bonava satsar på eget Construction Campus

Publicerad: 26 januari 2018, 14:22

Programmet riktar sig till Bonavas anställda som arbetar med produktion och design.

Foto: Johanna Åfreds

Anställda på Bonava i Danmark och Norge kommer att vidareutbildas för att utmana och effektivisera den traditionella bostadsutvecklingsbranschen.


Ämnen i artikeln:

Bonava Construction Campus

Bonava i Danmark och Norge ska bli bättre på att hitta nya arbetssätt och metoder för att utmana och effektivisera den traditionella bostadsutvecklingsbranschen, skriver Bonava i ett pressmeddelande. Programmet riktar sig till Bonavas anställda som arbetar med produktion och design.

– Bonava Construction Campus är ett konkret steg i arbetet att omfamna ett innovativt arbetssätt, nyttja digitaliseringens fördelar och därmed än mer höja effektiviteten i vårt sätt att arbeta. Något som i förlängningen innebär att vi kommer att förverkliga vår vision om att erbjuda prisvärda hem för fler, säger Torben Modvig, affärsenhetschef, Bonava Danmark och Norge.

Utbildningen invigdes av Danmarks minister för högre utbildning och forskning och sträcker sig över två och ett halvt år.

Initiativet är en reaktion på vad som Bonava uppger är ett faktum, nämligen att produktiviteten inom byggbranschen inte har utvecklats under de senaste trettio åren. Ett annat exempel som Bonava nämner är att byggindustrin jämfört med alla andra globala industrier har utvecklats minst vad gäller digitalisering vilket betyder att byggindustrin är sämst i klassen på det området.

Bonava Construction Campus är ett samarbete med den danska branschorganisationen Dansk Byggeri men finansieras helt av Bonava.

Johanna Åfreds

Reporter

johanna@byggindustrin.se

Ämnen i artikeln:

Bonava Construction Campus

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.