Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag13.04.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kompetensförsörjning

Carl Malmstenskola flyttar

Publicerad: 3 Juni 2008, 09:01

Nu byggs en ny Carl Malmstensskola i Larsberg på Lidingö. Skolan ska ligga intill nuvarande Bodals gård och blir Lidingös första högskoleutbildning.


De nya lokalerna byggs av John Mattson Fastighets AB, som också ska äga och förvalta den färdiga byggnaden. John Mattson är den dominerade fastighetsägaren i Larsberg där man förvaltar totalt 1 500 bostadslägenheter. Bygget ska pågå under ett år och till hösten 2009 beräknas verksamheten flytta in. Utbildningarna lämnar därmed sina nuvarande lokaler på Södermalm i Stockholm.

Carl Malmstensutbildningarna är en del av Linköpings universitet.
För att stödja Carl Malmstensutbildningarnas verksamhet på Lidingö har John Mattsons ägare inrättat en minnesstiftelse för Carl Malmsten/Linköpings Universitet.

Stiftelsens ändamål är att: dela ut stipendium till studenter som visat särskilt goda studieresultat, främja utbildning, forskning och konstnärligt utvecklingsarbete genom att ge bidrag för att bygga upp ett vetenskapligt bibliotek i den nya skolan samt delfinansiera en professur.

MARIANNE SILÉN

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.