Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kompetensförsörjning

”Det finns behov av alltifrån tekniker till vd:ar”

Publicerad: 1 oktober 2019, 04:00

Bild 1/2  Ira Isaksson, grundare och senior rekryteringskonsult på Isaksson Rekrytering & Bemanning.

Det finns just nu ett stort behov av nya personer som kan och vill jobba inom bygg och fastighet. ”Man är otroligt eftertraktad oavsett vilken nivå man befinner sig på. Särskilt om man kan förvaltning”, säger Ira Isaksson, grundare och senior rekryteringskonsult på Isaksson Rekrytering & Bemanning.


Även om byggtakten mattats av på vissa håll i landet, särskilt i Stockholm, så märks inga stora förändringar bland rekryterare på området. I alla delar av fas-tig-hetsbranschen finns ett fortsatt stort behov av kunniga medarbetare, och inom byggsektorn är det fortsatt full fart i södra Sverige.

– Det är mycket bra läge. Man är otroligt eftertraktad oavsett vilken nivå man befinner sig på. Särskilt om man kan förvaltning. Alla fastigheter behöver alltid förvaltas. Det finns behov av alltifrån tekniker till vd:ar, säger Ira Isaksson, grundare och senior rekryteringskonsult på Isaksson Rekrytering & Bemanning.

Jeanette Kanka, researchchef på Fasticon Kompetens, ser ett växande behov i hela landet under kommande tre–femårsperioden.

– Det finns en skriande efterfrågan. Allt som byggs nu ska förvaltas. Det kommer att vara ett oerhört behov av framför allt drifttekniker, förvaltare och fastighetsskötare, säger hon.

Det mest avgörande för den som vill bli ett intressant byte för rekryterare på området är de personliga kompetenserna. Mycket är vunnet genom att man på Linkedin och i andra relevanta sammanhang berättar tydligt om sina kunskaper.

– Människor är generellt dåliga på att beskriva vad man tidigare har gjort och vad man kan, säger Jeanette Kanka.

Den som aktivt söker jobb bör lusläsa annonsen och inte hänga upp sig för mycket på yrkestiteln.

– Gå på innehållet i beskrivningen av jobbet! Innehållet till exempel i en driftteknikers tjänst kan skilja sig mycket åt från bolag till bolag, säger Jeanette Kanka.

Relaterade artiklar

Proffsens tio tips för att få drömjobbet

Andreas Jennische

Nyhetschef

andreas.jennische@byggindustrin.se

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.