Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kompetensförsörjning

Egen akademi säkrar kompetensen hos Infranord

Publicerad: 5 maj 2017, 08:53

Infranord Academy firar fem år. Akademin utgör navet i bolagets kompetensförsörjning och det pågår ständigt en kompetensutväxling mellan Infranords lärare och de drygt 1 800 anställda.


Inom Infranord pågår ständigt en kompetensutväxling mellan 60 engagerade lärare och drygt 1 800 medarbetare. I genomsnitt genomförs 600 internutbildningstillfällen inom trafik-, el- och signalsäkerhet, både grund- och fortutbildningar per år. Därutöver utbildar Infranord Academy ytterligare 700 personer från drygt 200 underentreprenörbolag till Storstockholms Lokaltrafik, SLs, verksamhet.

De senaste åren har det skett en centralisering av utbildningarna som har medfört att bolaget bättre kan säkerställa kvalité och kunskapsöverföring för att möta Trafikverkets och Transportstyrelsens ökade krav.

– Det som gör Infranord Academy unikt är att våra lärare själva är yrkesverksamma inom de områden de är lärare för, säger Michael Evestedt som är utbildningsansvarig för Infranord Academy

Anders Siljevall, anders@byggindustrin.se

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.