Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag13.04.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kompetensförsörjning

En extra tidning om bygg och gymnasievalet

Publicerad: 19 Oktober 2011, 12:50

Extra tidning för att locka unga till Bygg- och anläggningsprogrammet.


Med veckans nummer av Byggindustrin följer det med en specialtidning, Byggare.Com.

Med anledning av det har vi talat med Lars Tullstedt, chef för BI Kompetensförsörjning.

Varför går den ut till vår läsekrets som till största delen är företagare och chefer?
– Byggare.com vänder sig i första hand till alla landets 15-åringar och är sedan många år vårt sätt att locka unga att välja gymnasieskolans Bygg- och anläggningsprogram. Nytt för i år är att det är tidningen Byggindustrin och reportern Johanna Åfreds som gjort tidningen i samarbete med Helene Dahlgren, BI Kompetensförsörjning.

– Förutom Byggindustrin, där vi når elevernas blivande arbetsgivare, är upplagan över 100 000 exemplar. Alla niondeklassare får Byggare.com tillsammans med Gymnasieguiden.

Senare i höst kommer en bilaga för alla som ska söka till Yrkeshögskola eller högskola och universitet. Även den producerad av Johanna Åfreds och Helene Dahlgren. I denna är även konsulternas organisation STD-företagen en samarbetspartner.

– Alla exempel i de två tidningarna är hämtade ur verkliga livet, unga människor oftast på sin första arbetsplats, berättar om vad de gör och vad de önskar av framtiden. Det är både realistiskt och inspirerande och kompletterar den nätsatsning som vi gör på www.byggare.com

Staffan Åkerlund

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.