tisdag30 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kompetensförsörjning

Föräldrar oroliga för barnens boende

Publicerad: 9 augusti 2016, 11:58

Skanska uppmanar unga att ge sig in i bostadsdebatten och berätta om sin situation. Var tredje person mellan 18 och 30 år saknar ett eget hem, enligt Skanska.

Ämnen i artikeln:

SkanskaMagnus Lambertssonkompetensbostadsbrist

Johanna Åfreds

johanna@byggindustrin.se


En Sifo-undersökning på uppdrag av Skanska visar att 62 procent av föräldrarna är bekymrade över hur deras barn ska kunna hitta en bostad. Att många unga tvingas bo kvar hemma leder till oönskade konflikter och att barnens studie- och yrkeskarriär påverkas negativt, enligt föräldrarna.

TNS Sifo tillfrågade totalt 1 010 personer i grupperna 18-30 år utan barn och 31-65 år med hemmaboende barn. Cirka 40 procent av föräldrarna oroar sig för att barnen ska bo hemma långt efter att de blivit vuxna. Var tredje förälder anser att relationen mellan barn och förälder då påverkas negativt.

– Bristen på bostäder innebär exempelvis att studenter måste välja bort utbildningar. Det kan få stora negativa konsekvenser på ett rent personligt plan men på sikt även på samhället i stort. För att få fram bostäder som studenter har råd med är den viktigaste åtgärden att öka rörligheten i det befintliga beståndet för de nya bostäderna kommer aldrig att vara de billigaste, säger Magnus Lambertsson, marknadschef Skanska Nya Hem.

Skanska driver nu en kampanj för att få unga att tycka till om bristen på bostäder och hur de själva har påverkats. Kampanjen går att följa på ettegethem.skanska.se eller via hashtaggen #EttEgetHem.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev