Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kompetensförsörjning

IVL förstärker sin kompetens inom fukt- och mögelskador

Publicerad: 8 maj 2008, 09:08

I sommar tar IVL över företaget Aimex laboratorium. Forskningsinstitutet kompletterar därmed sin laboratorieverksamhet med ackrediterade byggmaterial- och innemiljöanalyser.


Aimex har i mer än 15 år gjort skadeutredningar och analyser av byggnadsmaterial. Samtidigt har de utvecklat metoder som används för att bedöma de fukt- och mögelskador som har betydelse för en god inomhusmiljö och hälsa hos de boende. Den första juni tar IVL Svenska Miljöinstitutet över Aimex verksamhet.

– Vi får nu betydligt större möjlighet att utveckla de miljöoptimerade och långsiktiga lösningar som krävs för en hållbar bygg- och fastighetssektor, säger IVL:s VD Björn Lundberg i ett pressmeddelande.

IVL jobbar idag med till exempel hållbara städer, energieffektiva byggnader och giftfria byggnadsmaterial inom bygg- och fastighetssektorn. Institutet vill med Aimex hjälp bland annat utveckla sina mätmetoder för kontroll av inomhusluft.

NICLAS KÖHLER

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.