Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kompetensförsörjning

Lättare hålla koll på underentreprenörer

Publicerad: 18 mars 2015, 13:25

Nu ska det bli lättare att hålla reda på underentreprenörskedjor. Sveriges Byggindustrier har utvecklat ett digitalt verktyg för ändamålet: UE-kedjan.


Ämnen i artikeln:

huvudentreprenörsansvar

- Vi har ju ett huvudleverantöransvar från och med 1 januari. I det avtalet ska man kunna rita upp en kedja, så att man om man har misstänker att det finns personer som inte får rätt villkor ska kunna identifiera vilket företag som är arbetsgivare. Tidigare har det saknats en teknisk lösning för det att rita upp det och beskriva de här affärsmässiga relationerna, säger Mats Åkerlund, förhandlingschef på Sveriges Byggindustrier som varit med i styrgruppen och tagit fram verktyget.

UE-Kedjan finns tillgänglig på BI:s medlemssidor, och är kostnadsfri för samtliga medlemsföretag i Sveriges Byggindustrier.

- Verktyget har funnits på nätet sedan i februari, men det är först nu som de sista detaljerna kommit på plats, säger Mats Åkerlund.

Martina Strand Nyhlin, frilansjournalist, red@byggindustrin.se

Ämnen i artikeln:

huvudentreprenörsansvar

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.