Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kompetensförsörjning

Målare utsedd till årets Isabellestipendiat

Publicerad: 6 oktober 2016, 14:23

Årets stipendiat Therese Marteleur och Isabelle McAllister som instiftade stipendiet år 2011.

Foto: Gustav Kaiser

Målaren Therese Marteleur är årets Isabellestipendiat. ”Trots hårda påfrestningar i en fortfarande mansdominerad yrkessfär förblir hon stadig, redo att stå upp för jämlikhet och långsiktiga arbetsmetoder”, skriver juryn i sin motivering.


Isabellestipendiet riktar sig till kvinnor som arbetar inom byggbranschen. Syftet är att uppmuntra fler kvinnor att utbilda sig till hantverkare och lyfta dem som redan är yrkesverksamma.

I år var totalt 382 personer nominerade till Isabellestipendiatet. Vinnare är Therese Marteleur som är målare och driver företaget Marteleur Måleri.

Stipendiet är på 20 000 kronor och finansieras i samarbete med aktörer från näringslivet. Stipendiet instiftades 2011 av inredaren och programledaren Isabelle McAllister och delas ut i samarbete med Rättviseförmedlingen.

Juryns motivering

“Med lång erfarenhet, enträgen beslutsamhet och öppet sinne har hon skapat sig en unik och betydelsefull plats inom målarsektorn. Trots hårda påfrestningar i en fortfarande mansdominerad yrkessfär förblir hon stadig, redo att stå upp för jämlikhet och långsiktiga arbetsmetoder. Det är därför en ära att 2016 års Isabellestipendium tilldelas Therese Marteleur. Med sitt mod inspirerar hon till andra sätt att arbeta – en ny och hållbar hantverksbransch – öppen för alla.”

Elin Bennewitz

Reporter

elin@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.