Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kompetensförsörjning

Maskinexpo lockar masspublik

Publicerad: 22 maj 2014, 12:01

Norden största entreprenadmässa Maskinexpo har slagit upp portarna. De närmaste tre dagarna samlas tiotusentals entreprenörer och branschmänniskor vid utställningsområdet Stoxa i Märsta norr om Stockholm.


Ämnen i artikeln:

maskinexpo

Göran Carlsson, vd för Maskinexpo, berättar att det i år ska vara extra bekvämt för besökarna.

– Det är fri entré, fri parkering och vi har inhyrda trafikvakter för att allt ska flyta på. Det handlar ju om 1 000-tals bilar som ska hit, det är viktigt att det funkar. Det finns även bussar som går från och till Arlanda och Märsta, säger han.

Inför nästa års mässa planerar arrangörerna att förtäta området ytterligare så att det blir ännu bekvämare för besökarna att ta sig runt.

– Maskinexpos behov får styra utformningen av Stoxa så vi är på väg att få ett riktigt bra område för Maskinexpo, säger Göran Carlsson.

På årets maskinexpo finns totalt 338 utställare, något färre än förra året. Enligt Göran Carlsson finns flera förklaringar till minskningen.

– Det är många bäckar små. Dels handlar det om en lite kärvare konjunktur för maskinleverantörerna och dels handlar det om att vi fått en ökad konkurrens från andra maskinmässor. Utställarna har varken tid, pengar eller resurser att vara med på alla mässor och ibland kan de välja bort Maskinexpo, säger han.

Maskinexpo 2014 bjuder på över 100 produktnyheter samt uppvisningar, provkörningar och demonstrationer. Bland utställarna märks inte minst Liebherr Sverige som har mässans största maskin i sin monter – en mobilkran som väger 98 ton.

Maskinexpo i korthet

Vad?
En mässa för entreprenadmaskiner som arrangerades första gången 1983

Var?
Utställningsområdet Stoxa i Märsta norr om Stockholm, cirka en mil från Arlanda flygplats.

När?
22-24 maj 2014

Läs mer här.

Elin Bennewitz

Reporter

elin@byggindustrin.se

Ämnen i artikeln:

maskinexpo

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.