Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kompetensförsörjning

Museum plus högskola=kunskapsutveckling

Publicerad: 30 maj 2008, 09:03

Södertörns högskola och Tekniska museet har inlett ett samarbete kring lärarutbildning med syfte att öka intresset för teknik och naturvetenskap.


Idag träffades Ann Follin, museichef och Ingela Josefson, rektor på Södertörns högskola på Tekniska museet och tog i hand på ett långsiktigt och givande samarbete.

Redan till hösten kommer studenterna vid lärarutbildningen med inriktning mot förskola, förskoleklass och grundskolans tidigare år, att få tillbringa mellan fem och tio heldagar på Teknorama, Tekniska museets Science Center. Där kommer de att få handfast, konkret och inspirerande undervisning i hur man kan lära ut teknik och naturvetenskap till barn i skolan.

- Genom att gå in i ett långsiktigt samarbete med Södertörns högskola hoppas vi kunna etablera museet som en viktig plattform för studenter. Vi vill att museet ska vara en självklar plats för lärande, innovation och inspiration. Med detta samarbete kan vi utveckla varandras verksamheter och ha ett ömsesidigt utbyte av varandra i utveckling av ny kunskap, säger Ann Follin, chef på Tekniska museet.

Teknorama består av tre stora utställningshallar som behandlar olika teman. Utställningarna i sig är ett pedagogiskt hjälpmedel för att upptäcka teknik och naturvetenskap.

- Science Centerpedagogiken är en viktig del i den lärarutbildning vi bygger upp här på Södertörns högskola, och vi är därför mycket glada över detta nya samarbete, menar Ingela Josefson, rektor vid Södertörns högskola.

Parterna hoppas att samarbetet mellan ett nationellt vetenskapligt museum, förlagt i innerstaden och en relativt nystartad högskola ska leda till ökad kunskap och intresse för teknik och naturvetenskap bland både lärarstudenter och barn i Södertörns kommuner.

- Vi hoppas att avtalet mellan Södertörns högskola och Tekniska museet kan fungera som ett första steg i ett långvarigt samarbete, avslutar Ingela Josefson.

MARIANNE SILÉN

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.