Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag22.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kompetensförsörjning

Nytt bygggymnasium invigs

Publicerad: 8 Maj 2009, 07:50

I morgon, lördagen den 9 maj, invigs av Skanskagymnasiet i Växjö. Gymnasiet är det första i Sverige som är anpassat för blivande arbetsledare inom byggbranschen.


Intresset för programmet är stort och hittills har rektor Magnus Birgersson fått in drygt 70 ansökningar.

Utbildningen som är tre år lång kommer att präglas av ett löpande samarbete med erfarna Skanska-medarbetare. Bland annat innehåller programmet 15 veckors praktik på något Skanskaprojekt.

Efter avslutade studier ska eleverna erbjudas provanställning hos Skanska. Totalt kommer 30 elever från hela landet tas in i den första kullen.

- Det ska bli väldigt spännande och utmanande att vara med och utbilda framtidens ledare i byggbranschen. Vi kommer naturligtvis att följa utvecklingen av grönt byggande vilket känns naturligt då Skanskagymnasiet ligger i Växjö kommun, en kommun som ligger i framkant inom just detta område, säger rektor Magnus Birgersson i ett pressmeddelande.

Tanken bakom Skanskas satsning är att byggbranschen behöver attrahera fler unga människor.

Med denna specialutformade gymnasieutbildning hoppas man attrahera unga och skapa en rektryteringsbas för det egna företaget inom de områden där det kommer att råda brist i framtiden.

Målet är att eleverna ska få en gedigen utbildning med både byggämnen och kärnämnen.

Nomi Melin Lundgren

Redaktör

nomi@byggindustrin.se

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.