lördag25 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kompetensförsörjning

Obos-toppen föreslås till NCC – lämnar Veidekkes styrelse

Publicerad: 20 februari 2023, 15:14

Daniel Kjørberg Siraj.

Foto: Eriksson Kristina

NCC:s valberedning föreslår omval av Alf Göransson som styrelseordförande, medan Daniel Kjørberg Siraj, koncernchef för Obos och Cecilia Fasth, koncernchef för Stena Fastigheter föreslås som nya ledamöter.

Ämnen i artikeln:

SvepetObosObos SverigeNCCVediekkeVeidekkerekrytering

ND


Daniel Kjørberg Siraj är koncernchef i Obos sedan 2015 och har de senaste 13 åren haft olika chefsbefattningar i bolaget. Han har varit ledamot i styrelsen för AF Gruppen och är sedan 2018 ledamot i styrelsen för Veidekke. Daniel Kjørberg Siraj har meddelat Veidekke att han omedelbart lämnar Veidekkes styrelsearbete, och att han avgår formellt från Veidekkes styrelse i samband med bolagsstämman i NCC den 31 mars 2023.

Läs även: Möjligheterna när Obos går in i NCC: ”Ingenting vi som ägare förväntar oss”

Cecilia Fasth är koncernchef på Stena Fastigheter sedan 2018. Hon har tidigare varit vd för Castellum Region Väst och haft olika chefsbefattningar inom Skanska. Cecilia Fasth är också styrelseledamot i Fagerhult och Swegon Group.

Geir Magne Aarstad har avböjt omval och faller därmed bort från styrelsen. Det framgår av ett pressmeddelande. Övriga styrelseledamöter föreslås för omval.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev