Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kompetensförsörjning

Peab och Mentor Sverige i nytt samarbete

Publicerad: 10 november 2014, 12:47

Åttondeklassare på Tynneredsskolan i Göteborg får hjälp av gymnasisterna på Peabskolan för att rusta upp skolmiljön.

Foto: Peab

I dag går startskottet för ett nytt samarbete mellan Peab och Mentor Sverige. Elever från Peabs gymnasieskola Peabskolan ska bygga en ny rasthall på Tynneredsskolan i Göteborg tillsammans med en av skolans åttondeklasser.


Ämnen i artikeln:

PeablärlingarPeabskolanmentorprgram

Syftet är att eleverna på Tynneredsskolan ska få insikt i hur arbetslivet utanför skolan fungerar. Det praktiska arbetet ska integreras i skolans teoretiska ämnen och eleverna ska få större kännedom om byggbranschens olika yrken.  Under fyra veckor ska eleverna på Tynneredsskolan räkna på färgåtgång, göra ritningar och blogga.

Varje Tynneredselev får en egen mentor i form av en äldre elev från Peabskolan. För Peabskolans elever innebär samarbetet med de yngre eleverna en möjlighet att i en ny roll använda de kunskaper de tillgodogjort sig under gymnasiet. En roll där de får vara både lärare och hantverkare.

Peab och Mentor Sverige, en ideell organisation som jobbar med mentorskap för unga mellan 13 och 17 år, har samarbetat sedan 2007. Tillsammans har de tidigare genomfört ett liknande byggprojekt på Bredängsskolan i Stockholm. Andra gemensamma aktiviteter har varit workshops om drogprevention, evenemang i Almedalen på tema om ungas livsvillkor, föräldrakurser och seminarier.

Elin Bennewitz

Reporter

elin@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.