Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kompetensförsörjning

Positiv trots jobbkris

Publicerad: 17 februari 2009, 14:47

– Jag är inte orolig. Jag tror att jag kan hitta mycket i branschen som jag tycker är intressant. Är man flexibel tror jag att det går, säger Kristin Magnusson, som går tredje året på samhällsplanerarlinjen på KTH.


Kristin Magnusson går tredje året på samhällsplanerarlinjen på Kungliga tekniska högskolan, KTH, i Stockholm. Hon har knappt 1,5 år kvar av utbildningen och tänker läsa stadsplanering och ekonomi den tid som är kvar.

Trots det dystra konjunkturläget just nu känner hon tillförsikt inför framtiden.
– Jag är inte orolig. Jag tror att jag kan hitta mycket i branschen som jag tycker är intressant. Är man flexibel tror jag att det går.

När hon gjorde praktik på JMs bygge i Marievik på Liljeholmskajen i somras fick hon upp ögonen för att det faktiskt kan vara kul att jobba ute på ett bygge – något hon inte trott innan.
– Jag är jättesugen på att komma tillbaka och skulle gärna jobba med markplanering och inköp den här gången, säger hon, väl medveten om att det blir mycket tuffare att hitta sommarpraktik i år.

När det gäller konjunkturen tror Kristin Magnusson att jobben hinner komma tillbaka tills det är dags för henne att lämna högskolevärlden och ta klivet ut i arbetslivet på riktigt.

– Det är nog tuffare för dem som gått ut precis nu. Jag vet dem som har fått jobb och som fått sparken efter bara en månad, säger Kristin Magnusson.

Nomi Melin Lundgren

Redaktör

nomi@byggindustrin.se

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.