Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kompetensförsörjning

Rejlers - en populär arbetsgivare

Publicerad: 7 juni 2011, 13:17

Hög placering för Rejlers i Great Place to Work-rankingen för 2011.


Konsultföretaget Rejlers placerade sig som trea på listan över Sveriges bästa arbetsplatser. Det är amerikanska Great Place to Work Institute som årligen sammanställer listor över de populäraste arbetsplatserna på en rad olika marknader runt om i världen.

– Vi gick med i tävlingen för att sätta litet press på oss själva. Att vi kom trea i klassen för storbolag ger oss ett kvitto på att vi är på väg i rätt riktning, säger Rejlers HR-chef Mikael Schmidt.

Great Place to Work rankar företag i tre storleksklasser: Storbolag med fler än 250 anställda, mellanstora företag med 50-250 anställda och småföretag med 20-50 anställda. Listan för storföretag i Sverige toppas av Microsoft, Accenture och Rejlers som alltså är det enda svenskägda företaget av de tre i topp.

I dessa dagar slåss byggare och konsulter om kompetenta medarbetare.
Rejlerskoncernen har i dag 1 200 medarbetare fördelade på drygt 55 kontor i flera länder. Koncernen omsätter drygt 1 miljard kronor. Rejlers Sverige står för 77 procent av omsättningen och har 750 medarbetare på 34 kontor.

– Vi har genom åren jobbat mycket för att skapa ett trivsamt företag med bra ledarskap och attraktiva löneförmåner. De senaste åren har vi lagt stort fokus på hälsofrågor med målet att bli Sveriges friskaste företag, säger Mikael Schmidt.

– Vi gör egna medarbetarenkäter varje år och deltagandet i Great Place to Work blir ett komplement till detta. Nu kanske vi går vidare och testar tävlingen även i andra länder, kanske Finland, säger Mikael Schmidt.

Sveriges bästa arbetsplatser 2011
1. Microsoft
2. Accenture
3. Rejlers
4. IFS
5. Procter & Gamble
6. Qbranch
7. Enfo Sweden
8. Newsec
9. American Express
10. Sats

Redaktionen

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.